Stylingtips

Stylingtips om je huis net dat extraatje te geven bij de verkoop van je huis. Eentje vooraf: denk nooit te snel ‘daar kijken ze wel doorheen’. Een opgeruimd, fris huis in neutrale kleurstelling verkoopt echt beter.
Mensen houden van licht en ruimte. Laat het daglicht naar binnenstromen: doe de gordijnen open, zet de deuren naar de slaapkamers open wanneer je huis een donkere overloop hebt en haal donkere overgordijnen weg. Je zult zien dat het huis groter lijkt. Komen er ’s avonds kijkers, doe dan in elk vertrek de lampen aan.
Zet alle meubels zo dat de potentiële kopers eenvoudig de vertrekken in en uit kunnen. Een huis met teveel meubels geeft de indruk dat het eigenlijk te klein is, hoe praktisch die meubels voor jullie ook zijn. Scheidt om dezelfde reden de verschillende functies. Een werkplek in de woonkamer impliceert dat er een kamer te weinig is. Hoe cliché ook, koffie, appeltaarten en verse bloemen geven een woning sfeer.
Creëer gezelligheid door dit soort aspecten. Haal echter persoonlijke accessoires zoals vakantiefoto’s uit het huis, de nieuwe bewoners willen het gevoel hebben dat het hun huis is. Een schoon en fris huis is prettig. Zet daarom de ramen van tevoren even open, rook niet in het huis (vergeet niet de asbakken weg te halen), schaf een luchtverfrisser aan en schenk extra aandacht aan het toilet. Berg rondslingerende schoenen, speelgoed van de kinderen, accessoires van huisdieren en andere rommeltjes op. Vergeet hierbij niet de spulletjes in de keuken en de verzorgingsartikelen in de badkamer.
Die felgekleurde muur staat vast heel leuk, maar is wel een kwestie van smaak. Ga voor zekerheid en kies voor neutrale kleuren en patronen. Een kleine investering in verf en behang haal je er ruimschoots uit. Een goed onderhouden huis is meer waard. Repareer daarom kleine, zichtbare mankementen zoals een stukje loshangend behang of loshangende elektriciteitsdraden. Wees niet te snel tevreden.
Zoals ik in het begin al schreef: denk nooit te snel ‘daar kijken ze wel doorheen’.