Veelgestelde vragen

Ten eerste krijgt een gestileerde woning een hogere waardebepaling, zodat de vraagprijs uiteindelijk ook hoger bepaald zal worden, dan zonder verkoopstyling. Zorg wel dat de vraagprijs realistisch is. Dit bevordert ook een snellere verkoop. Ten tweede zijn de eerste 6 weken als de woning in de verkoop komt het belangrijkst om de potentiële huizenkoper te ‘triggeren’.
Dit is de allereerste indruk die je kunt maken en daarvoor is het ontzettend belangrijk dat de woningpresentatie en woningfotografie optimaal is.

Gelukkig trekt de huizenmarkt weer aan, maar de tijd dat de kopers in de rij stonden voor een woning is echt voorbij. Vóór 2007 waren er op 1 te koop staande woning 7 potentiële huizenkopers. De laatste jaren is dat veranderd in 1 potentiële huizenkoper op 25 te koop staande woningen. Om er dus uit te springen tussen alle te koop staande woningen op het internet is het zeker aan te bevelen om gebruik te maken van verkoopstyling.
En vergeet wederom niet dat woningen een hogere waardebepaling krijgen na verkoopstyling

In een dergelijk geval is dan al heel veel werk gedaan.
Toch kijk ik objectief naar uw woning, vanuit het oogpunt van een potentiële koper. Wat u mooi vindt hoeft niet per definitie een breed publiek aan te spreken. En dat is nou juist wat ik wil bereiken.
Ik maak uw woning verkoopklaar door gebruik te maken van verschillende basisprincipes (van depersonaliseren tot sfeer creëren).
In een dergelijk geval is de kans groot dat we met een relatief kleine styling een top presentatie kunnen maken. Dit is aan te raden in elke situatie. Het zorgt dat de vierkante meters samen met de positieve punten van de woning in het oog springen. Daar draait het om. In maar enkele gevallen is een verkoopstyling overbodig en kiezen we voor een fotostyling.

Ja, zeker weten! Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die al 1,5 jaar te koop staan, binnen drie maanden wordt verkocht na de restyling en het plaatsen van goede en professionele woningfoto’s door een House of Kiki verkoopstylist (bron House of Kiki Haarlem).
Verkoopstyling is effectiever én veel voordeliger (slecht 0,5% van de vraagprijs) dan het verlagen van de vraagprijs ( vaak met stappen van €5000 of €10.000 euro). Met een relatief kleine investering kunnen we grote resultaten bereiken.

Onterecht wordt vaak gedacht dat verkoopstyling erg duur is. Verkoopstyling is maatwerk en de prijs is afhankelijk per situatie. Maar waar nu nog bij het uitblijven van verkoop vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs beginnen de prijzen voor verkoopstyling al vanaf €45,- excl. BTW per uur. Verkoopstyling is dus veel goedkoper én effectiever en betaalt zich 9 van de 10 keer dubbel en dwars terug.
Ik schrik zelf soms van de rigoureuze prijsverlagingen. Dan zou ik willen dat die mensen hadden geweten van het succes van verkoopstyling. 

Een heel begrijpelijke vraag. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Een gestileerde woning levert meer geld op, omdat het een hogere waardebepaling krijgt. Daarnaast zal uw woning opvallen in positieve zin op het internet en een zeer brede doelgroep aanspreken. Het doel is om uw woning sneller te verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs. Het geld verdient u 9 van de 10 keer dubbel en dwars terug.

Nee, ervaring leert dat dit niet moeilijk is of veel tijd kost . Na mijn dienstverlening ontvangt u van mij een lijst met tips voor de bezichtigingen.
Naast dat ik een mooie styling wil afleveren en uw woning optimaal tot zijn recht zal laten komen, denk en handel ik ook praktisch, zodat u weinig extra meer hoeft te doen bij een bezichtiging. U krijgt hier ook altijd adviezen voor. Op maat en gebaseerd op uw persoonlijke situatie.
Mocht u het toch nog lastig vinden, dan mag u mij altijd inschakelen voor een laatste styling voor een open huis of bezichtiging of als gastvrouw, waarbij ik u de bezichtigingen uit handen neem en u er geen omkijken meer naar heeft.

Een verkoopstyling is niet wat ik direct aanraad in dit geval. Er is uiteraard wel een andere mogelijkheid.
U kunt het beste de woning laten opknappen en schilderen. Dit kan ik u uiteraard uit handen nemen. Hierna is het perfect om de woning in te richten met meubelverhuur (wanneer de woning leeg is). U kunt altijd contact met mij opnemen voor een op maat gemaakte offerte.